Reparaties

Een barst in je scherm, een touchscreen dat niet meer reageert, een accu die veel sneller leeg is dan toen het toestel net nieuw was, opladen dat lang duurt of helemaal niet werkt, een speaker of microfoon die het niet meer doet; grote kans dat je het zelf al eens meegemaakt hebt of bij iemand anders hebt gezien. Een defect aan je toestel kan heel vervelend zijn, vooral nu we onze telefoon voor zoveel verschillende dingen gebruiken. Het is dan prettig dat je naar een vertrouwd adres kunt gaan waar jouw telefoon of tablet vakkundig wordt gerepareerd. Veel onderdelen hebben wij bovendien standaard op voorraad, waardoor je kunt wachten op de reparatie. Als we het onderdeel moeten bestellen, geen zorgen! Dan kun je kosteloos een leentoestel van ons gebruiken. Kun je gewoon blijven WhatsApp-en of Snappen.

Bij Belpunt kunnen we de meest voorkomende schade aan jouw kapotte mobiele telefoon of tablet repareren. Dit nemen we uiteraard heel serieus, omdat de materialen in deze producten zeer verfijnd zijn, maar ook kwetsbaar. Zo kan bijvoorbeeld de statische lading die tijdens een reparatie wordt overgebracht van reparateur naar apparaat schadelijk zijn voor bepaalde onderdelen in jouw smartphone. Daarom zorgen wij ervoor dat we bij elke reparatie de statische lading ontladen. De onderdelen die wij gebruiken zijn overigens van uitstekende kwaliteit. Bovendien krijg je garantie op de uitgevoerde reparatie.

De volgende defecten kunnen wij snel en vakkundig repareren

Schermreparatie

De meest voorkomende schade aan smartphones is het gebroken display. Hoe groter het scherm, hoe kwetsbaarder voor breuken. Voor de meeste bekende merken kunnen wij het display en touchscreen vervangen.

Batterij

De batterij is een slijtage-onderdeel, dat betekent dat deze in prestatie afneemt naarmate deze meer is gebruikt. Na een bepaald aantal laadcycli wordt de prestatie minder en dat resulteert in een kortere standby-tijd. Ook kan het zijn dat het toestel niet meer tot 100% oplaadt. Hiervoor je toestel vervangen is een optie, maar natuurlijk niet altijd noodzakelijk. De accu vervangen is relatief een goedkope reparatie.

Oplaadconnector

Niet goed opladen kan door een defecte batterij (of oplader) worden veroorzaakt, maar het kan natuurlijk ook aan het oplaadpunt liggen. De Lightning- of microUSB-aansluiting is open en daardoor gevoelig voor vocht en vuil. Vocht is funest voor alle elektronische onderdelen dus ook voor de laadconnector. Als schoonmaken niet helpt is vervangen van dit onderdeel de beste optie. Vervangen is voor de meeste smartphones goed mogelijk.

Home button

Misschien wel het meest gebruikte onderdeel van telefoons en tablets is de homebutton. Deze knop is belangrijk voor de bediening en is een grote ergernis als deze niet (goed) meer werkt. Ook hiervoor geldt dat we deze voor de meeste toestellen kunnen vervangen.

Speaker

Een veelgehoorde klacht is dat de gebruiker niets meer hoort tijdens het bellen. Hij of zij hoort de ander niet of bij het afspelen van de media is er geen geluid. Het vervangen van een speaker is hierbij vaak de oplossing.

Microfoon

Het kan natuurlijk ook dat de gebruiker niet meer te verstaan is door een defecte microfoon. In dat geval hoort de gebruiker de ander wel, maar vice versa niet.

Voorkomen is beter dan genezen

Als je toestel gerepareerd moet worden door schade is het kwaad natuurlijk al geschied. Je kunt zelf de kans op schade minimaliseren door een goed hoesje te gebruiken en je display te beschermen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij verkopen diverse TPU-hoesjes, wallet-cases en hardcovers in alle soorten en maten. Om het beeldscherm te beschermen kun je denken aan een screenprotector, glassprotector (PanzerGlass) of een Invisible Shield (ZAGG).

Als je niet voor (financiële) verrassingen wil komen te staan is het verzekeren van je telefoon aan te raden. In dat geval ben je gedekt tegen alle vormen van schade zoals val- of stootschade en vochtschade (verlies en diefstal uitgesloten). De verzekering die wij aanbieden vergoedt volledig de schade van de reparatie.

Vragen?

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch, per mail of via het contactformulier.

Neem contact met ons op